Algemeen

Alle wedstrijden staan onder leiding van een KNVB-scheidsrechter met wie onderstaande spelregels zijn afgestemd. Elk team speelt met 4 veldspelers en een keeper. Er wordt gespeeld met balmaat 4. De afmeting van het veld bedragen 15 x 30 meter. Wedstrijden worden gespeeld in 3 blokken van 12 minuten met 2 minuten wisseltijd.

Spelers, wisselen & outfit

Een speler mag gedurende de league maar voor één team uitkomen.

Teams mogen tijdens wedstrijden onbeperkt doorwisselen maar alleen (1) tijdens de pauzes of (2) wanneer het spel stil ligt. Spelers zijn verplicht om scheenbeschermers te dragen, schoeisel met lange noppen/pinnen en sieraden zijn niet toegestaan.

Speedsoccer regels

Voor zover toepasbaar/hanteerbaar op de speedsoccer-courts maken we gebruik van de KNVB-spelregels, met onderstaande wijzigingen/aanvullingen:

  • Het vasthouden aan de boarding levert een indirecte vrijetrap tegen op;
  • Slidings zijn niet toegestaan en leveren een indirecte vrijetrap tegen op;
  • Uit een aftrap mag niet direct worden gescoord;
  • Overtredingen op de helft van de overtreder worden bestraft met een indirecte vrijetrap;
  • Overtredingen, niet op de helft van de overtreder, worden bestraft met een directe vrijetrap;
  • Overtredingen in het (zwarte) strafschopgebied leveren een strafschop op;
  • Wanneer de bal blijft hangen in het net, volgt een stuitbal met de betrokken spelers.

Disciplinaire maatregelen

Bij commentaar op de scheidsrechter of een (stevige) overtreding kan een speler een waarschuwing krijgen. Bij twee waarschuwingen in dezelfde wedstrijd volgt een verplichte wissel welke in stand blijft gedurende het blok waarin de 2e waarschuwing is gegeven. Bij een 3e waarschuwing mag de speler de hele wedstrijd / speelronde niet meer meespelen.

Eindstanden

Bij een gelijk aantal punten is achtereenvolgens het onderlinge resultaat (1), het doelsaldo (2) en het aantal voor gescoorde doelpunten (3) doorslaggevend. Als alles gelijk is wordt de eindstand bepaald door middel van het nemen van 5 strafschoppen. 

Joomla templates by a4joomla