Afgelopen speelronde was de 2e van de totaal 3 kwalificatie rondes. Na 2 gespeelde wedstrijden heeft alleen SC Heerenveen de volle score weten te behalen. De Friezen zijn dan ook als enige al zeker van plaatsing in League 1. Klik hier voor de standen!

Poule A
In poule A zijn de eerste beslissingen voor plaatsing in de Leagues gevallen. SC Heerenveen plaatst zich in League 1, SV Bedum start in League 2. Na twee speelrondes heeft SC Heerenveen de volle score, SV Bedum wist nog geen punten te behalen. HFC'15 en Be Quick 1887 gaan in een onderling duel uitmaken wie zich als nummer 2 plaatst. 

Poule B
In poule B zien alle teams nog kans zich te plaatsen voor League 1. Cambuur heeft daarvoor de beste papieren met 4 punten uit 2 wedstrijden. Wanneer de ploeg uit Leeuwarden echter verliest van HFC'15 zal het alsnog uitkomen in League 2. Be Quick 1887 en GVAV gaan in een onderling duel uitmaken wie zich plaatst voor League 1. GVAV zal dan moeten winnen, Be Quick 1887 heeft genoeg aan een punt.

Poule C
In poule C zijn na het optrekken van de kruitdampen 4 teams met 3 punten. Daardoor staan er de komende speelronde 2 al finales op het programma, waarbij de winnaars zich plaatsen voor League 1. FC Groningen neemt het op tegen Bedum en zal zich bij een gelijkspel plaatsen op doelsaldo. Hoogezand neemt het op tegen GVAV, en ook voor Hoogezand geldt dat een gelijkspel voldoende is voor League 1.

Joomla templates by a4joomla