Geen wijzigingen bovenaan de ranglijst in League 1 en League 2. Be Quick 1887 start het nieuwe jaar als lijstaanvoerder. De BVO's mogen in de achtervolging. Be Quick 1887 won ook haar tweede duel in League 1, dit keer was HFC'15 niet opgewassen tegen team B uit Groningen-Zuid.

In League 2 gaat GVAV nog altijd aan de leiding. De Kardingers wonnen van hun teamgenoten in de tweede speelronde. Bedum volgt na een gelijkspel tegen HFC'15 op 2 punten achterstand. 

Naast Leagues organiseert Speedsoccer Groningen ook Tournaments. Maak een keuze uit het menu links.

Afgelopen speelronde was de 2e van de totaal 3 kwalificatie rondes. Na 2 gespeelde wedstrijden heeft alleen SC Heerenveen de volle score weten te behalen. De Friezen zijn dan ook als enige al zeker van plaatsing in League 1. Klik hier voor de standen!

Poule A
In poule A zijn de eerste beslissingen voor plaatsing in de Leagues gevallen. SC Heerenveen plaatst zich in League 1, SV Bedum start in League 2. Na twee speelrondes heeft SC Heerenveen de volle score, SV Bedum wist nog geen punten te behalen. HFC'15 en Be Quick 1887 gaan in een onderling duel uitmaken wie zich als nummer 2 plaatst. 

Poule B
In poule B zien alle teams nog kans zich te plaatsen voor League 1. Cambuur heeft daarvoor de beste papieren met 4 punten uit 2 wedstrijden. Wanneer de ploeg uit Leeuwarden echter verliest van HFC'15 zal het alsnog uitkomen in League 2. Be Quick 1887 en GVAV gaan in een onderling duel uitmaken wie zich plaatst voor League 1. GVAV zal dan moeten winnen, Be Quick 1887 heeft genoeg aan een punt.

Poule C
In poule C zijn na het optrekken van de kruitdampen 4 teams met 3 punten. Daardoor staan er de komende speelronde 2 al finales op het programma, waarbij de winnaars zich plaatsen voor League 1. FC Groningen neemt het op tegen Bedum en zal zich bij een gelijkspel plaatsen op doelsaldo. Hoogezand neemt het op tegen GVAV, en ook voor Hoogezand geldt dat een gelijkspel voldoende is voor League 1.

Na de eerste League wedstrijden kunnen we voor het eerst spreken van een koploper. Be Quick 1887 won haar eerste wedstrijd met 14-9 van FC Groningen en is daarmee lijstaanvoerder. 

De eerste divisionist laat SC Heerenveen voorlopig met 1 doelpunt verschil achter zich. De Friezen wonnen namelijk met 9-13 van Hoogezand. HFC'15 is de trotse nummer drie na een verassende overwinning op SC Cambuur.

In de League 2 voert GVAV C voorlopig de lijst aan. Dit team wist in de stadsderby Be Quick 1887 met 15-6 te verslaan. Achter GVAV hebben zich beide teams van Bedum gevestigd na overwinningen op teams van HFC'15 B (12-7) en GVAV B (11-8).

Met ingang van 12 oktober worden er enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd bij de Elite O13 League. Zo wordt een overtreding op de helft van de overtreder bestraft met een indirecte vrijetrap, en overtredingen niet op de helft van de overtreder met een directe vrijetrap. De formulering over directe - en indirecte vrijetrappen liet in de eerder omschreven spelregels verschillende interpretaties toe. 

Wanneer de bal blijft hangen in het net volgt een stuitbal met de betrokken spelers. Tevens is de wisseltijd verkort van 3 minuten naar 2 minuten. De spelregels zijn ook op deze site inmiddels aangepast, de trainers / clubvertegenwoordigs zijn vorige week op de hoogte gebracht. 

Tot slot zijn onderstaande punten van huishoudelijke aard gecommuniceerd naar de clubs:

  • De kleedkamers zijn voor - en tijdens de league alleen beschikbaar voor scheidsrechters. Na afloop van de laatste wedstrijd is er één kleedkamer beschikbaar om te douchen.
  • Het sportcafe is tassen-vrij. Elk team krijg een eigen bankje in de hal waar tassen en andere spullen kunnen worden neergelegd.

 

Joomla templates by a4joomla